Se curata varza bine si se pune la fiert in apa. Punem mai multa apa de la inceput, deoarece in timpul fierberii se mai evapora. Intre timp, taiem ceapa si morcovul cubulete si le calim in ulei. Dupa ce varza s-a fiert pe jumatate, adaugam ceapa si morcovul, impreuna cu uleiul. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, dupa care adaugam cartoful taiat cubulete.
Astfel ciorba va mai fierbe aproximativ 15 minute la foc potrivit, sau pana ce cartoful se fierbe. Intre timp vom amesteca smantana, galbenusurile si faina intr-un castron si vom adauga treptat zeama de la ciorba, bineinteles amestecand continuu. Cand s-a umplut castronul cu zeama, acesta se va varsa treptat in ciorba, amestecand cu grija.
Se mai lasa 10 minute, dupa care se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper. Dupa ce am oprit focul se adauga mararul tocat marunt.
Se serveste calda, iar daca mai este nevoie se mai adauga smantana.
Pofta buna!!!
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunCea mai buna friptura ever! O combinatie de vis, o nebunie de gusturi! Chiar te lingi pe degete!
Cotlete de berbecut cu sos de menta• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii