Supa cu carne de rata si galuste de gris

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Ingrediente

  • Supa:
  • 1 sira de rata
  • 2,5 - 3 l apa
  • sare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura de rosii conservate
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Galuste:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de untura solida
  • circa 150 g gris

Mod de preparare

Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala. Se adauga morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rodele groase), ceapa (curatata de foi si spalata), telina (curatata de coaja si spalata) si ardeiul gras (curatat de cotor si seminte si spalat).


In timp ce se fierb legumele, se pregatesc galustele: se amesteca ouale cu un praf de sare si untura. Se adauga treptat grisul, apoi se lasa amestecul sa se odihneasca pentru 10 minute.


Cantitatea de gris folosita depinde de marimea oualor. Galustele nu trebuie sa fie nici prea moi, dar nici prea tari.


Dupa ce s-au fiert legumele, acestea se scot si se lasa doar morcovii. Se mai adauga apa daca este necesar. Se formeaza galustele, luand cate o jumatate de lingurita din compozitia cu oua si gris, si se pun pe rand in apa clocotita. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga rosiile. Se mai clocoteste supa circa 5 minute, se ia de pe foc, se potriveste de sare si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie