Supa-crema de dovleac placintar

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema de dovleac placintar

Ingrediente

  • 1 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi (180 g)
  • 1 pastarnac (80 g)
  • 1 bucata telina (80 g)
  • 2 cartofi (350 g)
  • 1 lingurita sare
  • circa 2 l apa
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • putin piper proaspat macinat
  • 200 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare

Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru.
Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase.
Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati potrivite.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase.
Toate aceste legume se pun intr-o oala cu o lingurita de sare si se acopera cu apa. Se pun la fiert si se mai adauga apa daca este necesar pe parcursul fierberii.
Dupa ce legumele au fiert, se ia din lichidul din oala si se pune deoparte.
Se adauga putin busuioc uscat, putin oregano uscat si putin piper proaspat macinat peste legume si se maruntesc cu ajutorul unui mixer vertical.
Peste smantana pentru gatit se toarna un polonic de zeama, se amesteca, apoi se pune in oala peste legume. Se mixeaza totul in continuare, adaugand lichid in functie de cat de groasa doriti sa fie supa-crema. Se potriveste de sare.
Supa-crema de dovleac placintar se poate servi si cu marar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie