Ciorba cu ardei umplut

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie
Ciorba cu ardei umplut

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 200 g orez
  • 1 ceapa alba medie
  • 1 lgt pasa de ardei
  • sare, piper
  • ardei gras
  • 2 rosii potrivite
  • 2 morcovi
  • 500 ml bulion
  • sare
  • frunze de telina

Mod de preparare

Ardeii trebuie sa fie aproximativ de aceeasi marime, Se spala, se curata de cotor si seminte taind ca un capac pentru a ramane ardeiul intreg, apoi se spala din nou si se lasa sa se scurga bine de apa.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul bine spalat, ceapa taiata marunt, pasa de ardei si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se umplu ardeii cu carnea tocata, lasand gol cam de un deget. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri si se pun sub forma de capac in ardei.

Intr-o oala incapatoare se aseaza ardeii unul langa celalalt apoi se toarna apa sa-i acopere bine. Se aseaza oala pe foc si se lasa sa fiarba. Se spumeaza cat este nevoie.

Morcovii se curata, se taie in doua si se pun in oala. Se adauga in apa sare cat este nevoie. Cand este fiarta carnea se adauga bulionul si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se stinge focul si se pun frunzele de telina apoi se acopera cu un capac pentru a se imbina aromele.

Se poate servi atat simpla cat si cu smantana. este foarte gustoasa ciorba!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni
Bucataras.RO

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni  Cum merg c-o bere...

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola