Tarta asortata umpluta cu piure de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta asortata umpluta cu piure de cartofi

Ingrediente

  • - 400 g foi de placinta
  • - 4-5 cartofi noi
  • - 150 g ciuperci brune
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 ardei gras galben
  • - 200 g kaizer afumat
  • - 200 g cascaval
  • - 50 g parmezan
  • - 3 oua
  • - 1 ceascuta smantana
  • - Nucsoara, piper mozaic, boia dulce, sare
  • - Cimbru pentru decor - unt topit

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert cartofii se scurg de pa si se paseaza sub forma unui piure si se lasa la racit.
Se bat oualele cu smantana si se amesteca in piure impreuna cu cascavalul ras, apoi se condimenteaza cu piper mozaic proaspat macinat, nucsoara, putina boia dulce si eventual sare daca mai necesita.
Se ung foile de placinta cu unt si se aseaja in forma de copt in straturi.
In timp ce lucram cu foile de placinta pentru a evita uscarea si ruperea lor le acoperim un servet de bumbac umed.
Dupa ce am terminat de asezat foile de placinta in forma de copta turna piureul peste foile de placinta si il nivelam.
Taiem fasii ardeiul, ciupercile si kaizerul si ornam in straturi tarta.
Se da la cuptor circa 25- 30 de minute apoi se scoate si se rade deasupra parmezan si se mai lasa la cuptor cateva minute.
Aceasta tarta se serveste rece la temperatura camerei asortata cu salata.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Colaci impletiti
Bucataras.RO

Colaci impletiti

Colacul este un fel de paine dospita, avand forma de inel, sau forma rotunda cu diverse ornamente ori impletituri, iar...

Colaci impletiti
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola