Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa

Ingrediente

  • Aluat pentru 6 baghete
  • - 500 g faina
  • - 1 lingurita sare de mare
  • - 1 lingurita zahar
  • - 1 lingurita drojdie uscata
  • - 280 ml apa, calduta
  • - 4 linguri ulei masline, caldut
  • Umplutura
  • - 2 bile mozzarella ( 200 g), scurse bine si taiate bastonase
  • - 2-4 rosii, feliate
  • - 9-7 felii sunca presata, taiate fasii
  • - 1 mana frunze busuioc
  • Altele
  • - 1 galbenus, usor batut
  • - negrilica sau susan negru, pentru presarat/alte seminte, dupa preferinta

Mod de preparare

Aluatul poate fi pregatit la masina de paine.

Daca nu aveti o masina de paine, procedati astfel: intr-un vas mai mare, amestecati intai ingredientele solide (faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia uscata), apoi adaugati treptat apa si uleiul, caldute.
Framantati cca. 10 min sau pana obtineti un aluat nelipicios si elastic.
• Daca aveti robot, mixati-l 5 min.
Dati forma de minge, acoperiti aluatul din vas cu un servet curat de bucatarie si lasati la crescut aprox 1 ora, in loc cald, fara curenti de aer.
• Aluatul poate fi pastrat in frigider 2 zile si se poate folosi tot sau parte din el, atunci cand aveti nevoie, pana il terminati.
Scoateti aluatul pe masa de lucru, usor infainata si impartiti-l in 6 bucati egale.
Intindeti fiecare bucata, intr-o fasie subtire de forma lunga-ovala.
Asezati pe mijlocul fasiei, alternativ, bucati de mozzarella, felii de rosii, sunca si frunze de busuioc.
Aduceti marginile aluatului peste umplutura, uniti-le bine si sigilati capetele.
Procedati identic cu restul de aluat si umplutura.
Transferati baghetele cu partea unita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si optional, presarata cu putina faina.
Ungeti cu galbenus si decorati cu seminte.
Dati la cuptorul preincalzit pentru aprox 10-12 min, la 200 grade C sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar, lasati cateva minute la racorit si apoi feliati.

Serviti cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie