Noua ne place conopida gatita in multe feluri, iar salata de conopida este o gustare perfecta pentru micul dejun sau poate fi servit ca si aperitiv. Prepararea ei este usoara si nu dureaza mult.
Punem conopida rupta in buchetele la fiert in apa cu sare. O lasam la fiert pana este bine fiarta, (furculita trebuie sa o patrunda usor), cam 20 -25 minute. O scurgem si o lasam sa se racesca.
Intre timp facem maioneza: punem galbenusul, apoi o lingurita de mustar, amestecam bine cu o lingura de lemn si adaugam in fir subtire uleiul pana cand ajungem la consistenta dorita. Intotdeauna amestecam in aceeasi directie.
Conopida racita o zdrobim bine cu o furculita, adaugam maioneza, usturoiul razuit si sare si piper.
Amestecam bine pana se omogenizeaza.
O servim pe paine prajita si cu arpagic sau cozi de ceapa verde maruntite deasupra.
Enjoy!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii