Fierbi apa cu margarina sau untul si uleiul cu sarea, pana acestea se topesc, apoi adaugi in compozitia fierbinte faina si malaiul alternativ,amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase. Cand se raceste putin, adaugi ouale unul cate unul si omogenizezi (si, eventual, marar, susan etc); lasi compozitia sa se odihneasca circa 10 minute, urmarind sa se umfle putin malaiul. Intinzi din compozitia obtinuta o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o coci la 180 grade circa 20 de minute pana devine usor aurie-aramie. Atentie! Inainte de copt, compozitia poate parea moale, si nu acopera intreaga tava; ea se va intinde treptat si se va umfla, acoperind in final toata suprafata.Nu este nevoie sa fie prea groasa, deoarece devine "fainoasa"; asa cum este, devine extrem de pufoasa, ca o prajitura.
Scoti foaia din cuptor, intinzi cascavalul amestecat cu smantana, apoi rulezi cat e inca fierbinte. Pozitionezi rulada in diagonala tavii, pentru a incapea, si pui deasupra ce doresti: ou, cascaval, ambele, cu sau fara piper etc.O reintroduci in cuptor, pana se rumeneste.
Ca aperitiv, este foarte aspectuoasa si extrem de gustoasa; poate fi o alternativa festiva la banala mamaliga cu branza si smantana. Este buna mai ales calda.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii