Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untura, sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zahar si dizolvata in apa calduta. Setati programul de aluat.
Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: alifiati drojdia cu zahar si diluati cu putina apa calduta. Turnati in mijlocul fainii cernute.
Adaugati untura, sarea si putin cate putin restul de apa calduta.
Framantati rapid (circa 5 min) un aluat neted, care se desprinde de vas si mana.
Dati-i forma de bila, puneti intr-un bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la crescut pentru circa 2 ore, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce isi dubleaza volumul.
Intindeti in foaie dreptunghiulara pe planul de lucru usor infainat. Presarati uniform cubulete de salam, cascaval ras si branza telemea sfaramata. Rulati sub forma de sul, inchideti bine capetele si transferati in tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru circa 30 min, la 190 grade sau pana ce rulada este coapta si frumos rumenita.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti feliat cu o salata (de rosii).
Un aluat grozav de bun!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...
Miere de papadieO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii