Rosii Umplute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rosii Umplute

Ingrediente

  • - 3 rosii rotunde
  • - 4 linguri pesmet
  • - 70 gr brinza provolone
  • - patrunjel si busuioc verde
  • - 2 catei usturoi
  • - sare, piper
  • - ulei de masline

Mod de preparare

Se spala rosiile cu apa rece, se sterg si se taie in doua pe orizontal. Cu o lingurita, cu mare grija, se scoate pulpa si se pune intr-o farfurie adinca. Cateii de usturoi se maruntesc si se adauga in farfuria cu pulpa/sosul rosiilor.

Tot acolo se pun 4 linguri de pesmet, brinza rasa pe razatoarea mare, putina sare, piper, citeva frunze de patrunjel si busuioc taiate marunt. Se amesteca totul bine, cu o lingura. Se incalzeste cuptorul la 375*c (190*c). Se ia o tava si se tapeteaza cu foaie de aluminium.

Se stropeste cu citeva picaturi de ulei, sau se unge cu putin unt. Cu o lingura, se ia din compozitie si se umplu rosiile, dupa care se aseaza in tava. Deasupra rosiilor se mai presara putin pesmet si citeva picaturi de ulei de masline.

Se baga tava in cuptor si se lasa 20-25 de minute. Daca vreti sa aiba o crusta mai crocanta deasupra, in ultimele 5 minute ridicati temperatura la 400*c (204*c). Sint gata cint sint frumos rumenite si au o crusta aurie deasupra.

Se lasa 5 minute sa se racoreasca dupa care se scot pe o farfurie si se orneaza cu putin busuioc taiat marunt sau julienne.
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
3
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Tochitura moldoveneasca - Reteta video
Bucataras.RO

Tochitura moldoveneasca - Reteta video

Tochitura moldoveneasca , o reteta romaneasca care imbina gusturile traditionale de afumatura, carne, mamaliguta, branza si...

Tochitura moldoveneasca - Reteta video
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute