Quesadillas cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Quesadillas cu Ciuperci

Ingrediente

  • 2 tortillas (marimea cea mai mare)
  • 200 gr ciuperci feliate
  • 1 lingura de ulei de cocos (se poate folosi orice fel de ulei)
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 linguri de vin Chardoney (se poate si fara)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 linguri de ulei (nu e greseala)
  • 2-3 linguri de smantana
  • un pumn de mozzarella rasa
  • patrunjel tocat dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se caleste in cele 3 linguri de ulei pentru 3 minute dupa care se adauga ciupercile feliate.
Se soteaza, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul tigaii si dupa ce au prins o usoara crusta aurie se adauga deasupra cele 3 linguri de vin, sare, piper, patrunjel, dupa gust si usturoiul pisat. Se mai tine pe foc pana vinul s-a evaporat de tot si se pune deoparte.

Intr-o tigaie mare se pune lingura de ulei de cocos si se topeste, se aseaza o foaie de tortilla si se prajeste putin, doar pe o singura parte (sa prinda o crusta usoara) se scoate pe o farfurie si se aseaza in tigaie, a doua tortilla. Se prajeste si ea dupa care se aseaza pe farfurie.

Pe un platou sau pe o alta farfurie intinsa se aseaza prima foaie de tortilla cu partea prajita in sus, se presara mozzarella peste apoi se aseaza ciupercile prajite.

Din loc in loc se pune cate putina smantana dupa care se presara din nou putina mozzarella rasa. Se aseaza a doua foaie de tortilla cu partea prajita lipita de mozzarella (in jos) si se pune in tigaie inapoi, folosindu-ne de farfuria intinsa (prin alunecare usoara)

Prajim pe o parte apoi asezam deasupra quesadillei farfuria intinsa si intoarcem cu tigaie cu tot in asa fel incat sa avem in farfurie tortilla cu fata prajita in sus. Prin alunecare usoara punem inapoi in tigaie si prajim si a doua fata a quesadillei.

Scoatem din tigaie, punem pe un platou, lasam la racorit (daca putem) si cand s-a mai racit putin taiem in 8 felii. Servim calduta cu o salata potrivita langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
3
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval
Bucataras.RO

Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Am vazut rulada asta la bucataras Dya si mi-a placut din prima. Nu a trecut mult timp si am pus in practica reteta, care, de...

Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute