Placinta cu branza, marar si ceapa

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza, marar si ceapa

Ingrediente

  • 400- faina alba
  • 3-4 linguri faina alba (pentru a presara pe blatul de lucru)
  • 20g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare de mare
  • 2 ½ ulei de masline
  • 300ml apa calduta (cat sa poti tine degetul in ea)
  • un kg de branza sarata de oaie sau de vaca
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de marar verde

Mod de preparare

Dizolva drojdia intr-un bol cu apa calda. Adauga 2 linguri ulei de masline si 3-4 linguri de faina. Amesteca bine cu un tel si lasa asa 2-3 minute.
Pune restul de faina intr-un bol larg si formeaza in mijlocul ei o gaura. Acolo vei turna amestecul cu drojdie. Amesteca incet cu o lingura pana cand se incorporeaza toata faina si lasa aluatul sa stea asa timp de 5 minute pentru ca faina sa absorba toata apa (sa se hidrateze).
Framanta incet cu mainile in castron si, cand incepe sa se inchege, muta aluatul pe baltul de lucru tapetat cu putina faina alba. Aici incepe etapa framantatului propriu-zis, cu rabdare, cel putin 10 minute, pana cand e neted si elastic. Daca este inca usor lipicios, mai adauga faina.
Formeaza o minge din el, pune-l inapoi in bolul tapetat cu faina, acopera-l cu un prosop sau cu folie alimentara si lasa-l la dospit timp de 15-20 de minute.
Scoate-l din nou pe blatul de lucru si loveste-l sau framanta-l usor pentru a scoate aerul din el. Se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se framanta branza sarata de oaie sau de vaca se adauga ceapa verde si mararul taiate marunt. Peste compozitia de branza se intinde a doua foaie. Deasupra se unge cu un galbenus de ou frecat cu putin ulei pentru luciu.
Intre timp incinge cuptorul la 200C si pune aluatul al copt. Dupa 15 minute scade temperatura la 170C si mai lasa aluatul inca 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie