Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`

Complexitate
redusa
Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`

Ingrediente

  • cosulete cu susan si mac gata preparate/coapte
  • 400 g somon afumat (fara oase)
  • 100 g margarina vegetala
  • sare (daca este cazul) si piper dupa gust
  • 100-150 g nuca prajita si macinata
  • zeama de la jumate de lamaie (se poate si mai mult daca va place)
  • masline pentru decor

Mod de preparare

Eu din cantitatea de aluat ptr cosulete, am facut in tavi de mini muffins-uri 42 de bucati. Mi-au iesit asa de multe pentru ca am intins aluatul cu masina de facut taietei si patura a iesit tare subtire. Deci am decupat cu ajutorul unui pahar de apa rotocoale de aluat cu care am umplut formele de muffins (mini).

Le-am copt, conform retetei si le-am lasat pana in ziua urmatoare cand am trecut la prepararea pastei de somon. Am curatat somonul de piele si l-am rupt putin cu mana dupa care l-am pus in food processor/blender.

Deasupra am pus piper, lamaie stoarsa si margarina vegetala. Nu am folosit margarina normala, ci una complet vegetala (non-hydrogenated) cu ulei de seminte de in si soia. Am macinat, adaugand cate putin ulei de masline (dupa ochi), ca sa ii dau putin lichid pestelui.

Pasta obtinuta am scos-o, am pus-o in alt vas dupa care am amestecat cu nuca prajita si macinata. La sfarsit am gustat si am dres de piper (sare nu a mai fost nevoie ptr pestele afumat este deja destul de sarat).

Am umplut cosuletele cu pasta asta de somon, am decorat cu masline umplute cu un ardei picant.

Pot sa va asigur ca aceste cosulete cu susan si mac in combinatie cu somonul amestecat cu nuca prajita au fost nemaipomenite si ca am sa le mai repet saptamana viitoare sa le am pe masa intre aperitivele de la masa de Pasti.
* (vezi reteta "Ficatei serviti altfel" postat de Janet)
Cand este dezlegare la peste, in post, reteta asta este nemaipomenita pentru un aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
5
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Parteneri
Pate de linte cu fistic
Bucataras.RO

Pate de linte cu fistic

Imi plac foarte mult pastele tartinabile. Ce nu-mi place este ca mananc prea multa paine…De data asta am incercat un...

Pate de linte cu fistic
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute