Oua cu Spanac si Rosii Cherry

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Oua cu Spanac si Rosii Cherry

Ingrediente

  • - 250 g spanac (eu am folosit spanac congelat taiat marunt - cantarirea se face dupa ce spanacul a fost fiert si scurs bine de apa)
  • - 25 de rosii cherry (in reteta prezentata in carte se mentioneaza 5 rosii - eu le-am inlocuit cu 25 de rosii cherry)
  • - 1 ceapa alba de marime medie
  • - 2 catei de usturoi de marime medie (autorul retetei foloseste un singur catel de usturoi)
  • - 4 linguri cu ulei de masline
  • - 4 oua de marime medie
  • - 3 linguri cu branza rasa (eu am folosit grana padano rasa marunt pe razatoare)
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde si negru
  • - unt pentru untarea vaselor Ramekin

Mod de preparare

- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
- Rosiile cherry se spala si se taie marunt (eu am taiat fiecare rosioara in patru sferturi apoi fiecare sfert la randul sau in doua jumatati).

- Spanacul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurge bine de apa.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si apoi usturoiul taiate marunt. Ceapa si usturoiul se calesc putin pana se inmoaie.

- Se adauga rosiile cherry si se amesteca usor, timp de cateva minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa preferinte.
- Se adauga spanacul pregatit anterior si se amesteca usor cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c.

- Se unteaza suprafata interioara a vaselor Ramekin.
- Se imparte compozitia pregatita in patru parti, fiecare parte se pune intr-un vas Ramekin si se niveleaza suprafata cu ajutorul unei lingurite.

- In compozitia pregatita se formeaza apoi un locas cu ajutorul unei lingurite. In fiecare locas se pune un ou.
- Se adauga la suprafata branza rasa (dupa preferinte).

- Vasele Ramekin se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pe nivelul intermediar al acestuia la foc mediu - mic, pana compozitia dobandeste la suprafata o culoare frumoasa, aurie iar albusul se coaguleaza (sau pana cand ouale sunt preparate termic asa cum doriti).
Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 4 portii.
Sursa reteta: ”Tapas - Retete clasice cu temperament spaniol” - Naumann & Gobel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie