Minitarte cu branza tofu - reteta de post

Portii
5
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Minitarte cu branza tofu - reteta de post

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 225 gr. făină
  • 100 gr. margarină
  • 2-3 linguri apă
  • puțină sare
  • Pentru cremă
  • o cutie brânză tofu
  • 200 ml.smântână de cocos
  • sare, piper, cimbru
  • câteva frunze de ceapă verde

Mod de preparare

Este foarte ușor să pregătim blatul pentru aceste tarte. Trebuie doar că margarina să fie foarte rece în momentul în carene apucăm de frământat aluatul. Punem făina cernută într-un bol și adăugăm margarina tăiată cubulețe. Adăugăm și sarea și frământăm ușor până obținem un aluat cu o consistență nisipoasă. Pentru a se lega adăugăm și apa și mai frământăm puțin. În funcție de tipul făinii este posibil să nu trebuiască să punem toată apa sau din contră să mai adăugăm o lingură. Adunăm tot aluatul într-o bilă și îl punem într-o folie de plastic după care îl băgăm la frigider pentru circa o oră.
După ce a stat aluatul la frigider îl întindem cu sucitorul într-o foaie groasă de circa 1 cm și apoi o așezăm în tarta de copt. Înțepăm cu o furculiță și dăm tava la cuptor pentru 10 minute.

Cât timp se coace blatul de tartă pregătim umplutura de brânză. Dăm pe răzătoarea mare brânza tofu. Adăugăm sarea, piperul și cimbrul, smântâna de cocos și frunzele de ceapă tocată mărunt. Scoatem blatul de tartă din cuptor, punem compoziția de brânză și mai lăsăm la cuptor pentru aproximativ 35 minute.

Pentru decor am folosit câteva bucățele de ardei roșu și un grilaj făcut din resturile de la aluatul de tartă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie