Inghetata Falsa

Complexitate
redusa
Inghetata Falsa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru inghetata:
  • -100g dovleac
  • -70 g mazare
  • -3 cartofi
  • -sare
  • -putin unt
  • -2 linguri lapte
  • -1 lingura branza rasa
  • Ingrediente pentru biscuiti:
  • -1 lingura de dovleac fiert
  • -1 sau 2 linguri de cartofi fierti
  • -1 ou
  • -sare
  • -faina cat cuprinde
  • -putin unt
  • -1 lingurita praf de copt
  • -2 linguri lapte
  • -cimbrisor uscat
  • -rozmarin

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele principale. Dupa care se curata, se spala si se taie cartofii si dovleacul. Apoi se pun la fiert cu putin sare, fiecare separat. Fierti, se strecoara si se piseaza.

Apoi se ia o lingura din piureul de dovleac si 1 sau 2 linguri din piureul de cartofi, de care am scris mai sus.

Peste piureul de dovleac si cartofi, se pune o bucata de unt, 2 linguri de lapte, sare, 1 lingurita de praf de copt, cimbrisor uscat si rozmarin, taiat si se amesteca bine. Dupa se pune faina, putin cate putin, pana va rezulta un aluat nelipicios.

Dupa care, aluatul se intinde pe o plansa de lucru, data cu faina. Apoi cu ajutorul unei forme se va taia. Daca doriti puteti face si betisoare din aluat. Biscuitii rezultati se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana prind o culoare, frumos aurie.

Piureul de cartofi se amesteca cu putin unt, 1 lingura de branza rasa si putin lapte si se pune in paharul de la blender. Se mixeaza putin, dupa care se pune deoparte. Separat, piureul de dovleac se pune in paharul de la blender, pahar pe care nu l-ati spalat dupa ce ati facut piureul de cartofi si mai puneti peste si 1 lingura din piureul de cartofi si mixati bine. Piureul rezultat se pune si el deoparte.

Acum se poate pune si mazarea la fiert, cu putina sare. Fiarta se pune in paharul de la blender si se mixeaza bine. Apa in care s-a fiert mazarea, nu se arunca pentru ca se va folosi, ca sa se subtieze piureul rezultat, de mazare, Dupa ce piureul are o textura suficient de lichida se pune intr-o strecuratoare si se freaca bine pentru ca sa ramana foarte fin.

Apoi, cu forma de inghetata se ia din piureul de cartofi si se pune intr-o cupa de inghetata, apoi se pune piure de mazare si tot asa, pana se umple cupa. Ca si topping, se pune din piureul de mazare, iar la sfarsit se pun cativa biscuiti, realizati din dovleac si cartofi.

Se poate servi imediat... :)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
4
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie