Amestecati pana la omogenizare toate tipurile de branzeturi. Adaugati ouale intregi, faina, mararul tocat, amestecati - compozitia obtinuta trebuie sa fie mai consistenta, ca sa se poata modela. La nevoie, puteti sa adaugati putin gris.
Luati din compozitie cate 1 lingura cu varf si modelati-o sub forma de sul cu o grosime de aproximativ 2 cm, pe masa de lucru infainata sau pe o foaie de naylon presarata cu faina. Din sul modelati bile, pe care le treceti prin faina. Pregatiti-le astfel pe toate si lasati-le pe masa de lucru.
Infierbantati intr-o cratita de 1 l uleiul si faceti proba de temperatura, astfel: puneti in uleiul incins o bucatica din compozitie, cat un bob de porumb. Daca acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, se pot pune gogosile.
Asezati cu grija, in uleiul incins gogosile, unele langa altele, neinghesuite, deoarece cresc la copt. Lasati sa sep rajeasca pe o parte, apoi intoarceti-le sa se rumeneasca frumos de jur-imprejur. Scoateti-le cu o spumiera pe servetele absorbante.
Serviti-le fierbinti, ca aperitiv.
Nu se sfarma la prajit.
Sunt foarte fragede.
Se pot reincalzi la bain-marie sau in cuptorul incins, intr-un vas acoperit, timp de 10 min.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPuiul are la baza marinarea cu iaurt. Aromele de astazi sunt fresh si reconfortante. Menta, lamaia, oregano si uleiul de...
Pui in stil mediteraneanIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii