Floricele... de Mancat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Floricele... de Mancat

Ingrediente

  • -150g broccoli fiert
  • -50g dovlecel fiert
  • -50g vinete fierte
  • -4 linguri parmezan
  • -1 ou
  • -2 felii de paine
  • -lapte
  • -sare
  • -piper
  • Pentru decor:
  • -spanac verde
  • -ardei galben
  • -castravete
  • -morcov

Mod de preparare

Pentru inceput se pregatesc chiftelutele. Asadar, se fierb legumele, fiecare separat. Broccoli se fierbe max. 8 min., iar dovlecelul si vinetele se fierb maxim 5 minute.

Legumele fierte se scurg de apa si se lasa la racit. Reci, se mixeaza bine cu blenderul, iar piureul rezultat se pune intr-un bol.

Separat, se pun intr-un bol feliile de paine cu putin lapte. Laptele trebuie sa cuprinda de jumatate feliile de paine, pentru ca se vor amesteca cu piureul de legume de mai sus si prin urmare nu trebuie sa fie mult ca sa nu iasa apoasa compozitia.

Painea se amesteca cu lapte, apoi se pun peste legumele de mai sus. Peste legume se mai pune ou, sare si piper si se amesteca bine.

La sfarsit se pun lingurile de parmezan si se amesteca din nou, bine.

Din compozitie, se fac chiftele.

Chiftelele se aranjeaza intr-o tava in care inainte s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor, pana prind o culoare aurie.

Coapte, chiftelele se lasa la racit. Cand sunt reci, se poate pregati farfuria copilului.

Asadar, intr-o farfurie se pune spanac care va juca rolul ierbii.

Pentru tulpina florilor se folosesc tulpine de la spanac. Apoi, se pun chiftelute la capatul fiecarei tulpini.

Dupa, se vor folosi bucatele de morcov, ardei galben si castravete pentru a crea petalele florilor.

La sfarsit, se vor folosi frunzulite de spanac pentru a creat frunzele florilor.

Se pot servi imediat. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola