Drob in Foi de Clatite

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Drob in Foi de Clatite

Ingrediente

  • 1 kg maruntaie de miel, ied sau pui - in functie de preferinte
  • 3 cepe uscate
  • 4+2 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 150 gr untura
  • 5 legaturi marar verde
  • 5 legaturi patrunjel verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • sare
  • piper macinat
  • 10 boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 10 foi de clatita - subtirele si nerumenite
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura boabe de mustar

Mod de preparare

Maruntaiele se taie bucati, se spala, se oparesc apoi se pun la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si boabele de piper. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca apoi se trec prin masina de tocat sau se toaca cu cutitul (mie imi place mai mult sa le toc cu cutitul).

Ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in untura (se poate si ulei, dar gustul nu mai este acelasi). Se adauga si maruntaiele tocate si se mai calesc impreuna cateva minute, pe foc iute, amestecand intruna ca sa nu se prinda de cratita. Se potriveste de sare si piper.

Se ia de pe foc si se lasa sa se mai racoreasca putin. Se adauga 4 oua batute cu putina sare, verdeata (bine spalata) si tocata marunt.

Ungeti o forma (ca aceea pentru cozonac sau rotunda) cu untura apoi presarati cu boabele de mustar. Imbracati forma cu clatite, avand grija sa acoperiti toata suprafata tavii (pastrati doua foi de clatita pentru deasupra). Asezati jumatate din compozitie in tava si presati usor. Puneti deasupra ouale fierte si curatate de coaja, in sir, de-a lungul tavii. Puneti restul de compozitie, apoi asezati ultimele clatite deasupra. Turnati 2 oua batute cu putina sare si presarati cu cascaval ras si putin marar verde tocat.

Dati la cuptor, sa se coaca timp de 30 de minute. La final trebuie sa aiba un aspect rumenit. Lasati sa se raceasca in tava in care ati copt, apoi rasturnati drobul pe un platou.


Se serveste rece, taiat felii de aprox. 1 cm grosime, cu ridichii de luna, cu ceapa verde sau cu mustar.

Se pastreaza la frigider, invelit in folie alimentara (transparenta) si ca sa-si pastreze prospetimea dar si ca sa protejeze celelalte preparate din frigider de mirosul drobului.

Spor la lucru si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chiftele din peste cu ciuperci
Bucataras.RO

Chiftele din peste cu ciuperci

Inca o reteta cu peste, numai buna in aceste zile, cand este dezlegare la peste. Ai mei le-au mancat mai ceva ca pe cele cu...

Chiftele din peste cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola