Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Ingrediente

  • 4 cuiburi de fidea,
  • 4 linguri de cubulete de rosii in bulion,
  • o mana de baby spanac,
  • o legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • 4 bucatele de branza dulce,
  • 4 oua de prepelita,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei, cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea si lasam la foc mic 4-5 minute,apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare,le trecem sub jet de apa rece si lasam la scurs.
Intre timp oparim baby spanacul,oprim cateva frunze si restul il trecem sub jet de apa rece,stoarcem bine de apa si il blenduim cu patrunjelul,usturoiul,100 ml ulei de masline,sare si piper.Obtinem un sos aromat si delicat.
Fiecare cuib de fidea scurs bine se aseaza in forma de briose(eu am pus si hartie de briose in forma pentru a scoate cuiburile mai usor din forma)le ,,infoiem" cu o fuculita si strecuram intre straturile de fidea cubuletele de rosii si frunzulitele de spanac oprite.Deasupra turnam uniform sosul verde si bulionul ramas,in mijlocul cuibului spargem cate un ou de prepelita si punem alaturi o bucatica de branza dulce.Dam forma la cuptor cca 7-10 minute,pana se face oul apoi oprim focul.Lasam cuiburile sa se racoreasca si abia apoi le scoate din forma si indepartam hartia.
Se pot servi si calde dar sunt la fel de,delicioase si reci.
Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Inghetata de catina si zmeura
Bucataras.RO

Inghetata de catina si zmeura

Ideea de a face inghetata de catina mi-a venit saptamana trecuta. Pentru ca stim cu totii cat este de buna catina pentru...

Inghetata de catina si zmeura
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola