Cosulete cu branza si oua cu maioneza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu branza si oua cu maioneza

Ingrediente

  • Pentru ouale umplute:
  • 5 oua mari fierte + 1 ou crud;
  • 2 lingurite de mustar;
  • maioneza;
  • sare, piper colorat;
  • putin ulei pentru uns foile;
  • un varf de lingurita cu zeama de lamaie sau otet;
  • Pentru decor: cateva masline taiate
  • Pentru cosulete:
  • 2-3 foi de foietaj tip foi;
  • 1 ceapa rosie;
  • 150 g branza rasa;
  • 1 lingura unt;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • Putin ulei;
  • Optional: 1 lingurita de iaurt
  • Pentru decor: cateva felii de castravete si un ardei gras rosu

Mod de preparare

Am scris pe blogul meu despre cum puteti face cosulete de primavara cu ceapa verde. Azi va voi propune cosulete cu ceapa rosie si oua umplute cu maioneza.

Imi place sa pregatesc acest mic dejun. Pentru cosulete folosesc ceapa rosie, care ii confera acea nuanta roz, specifica pomilor infloriti. De asemenea, le decorez cu legume cat mai colorate.

Pentru cosulete:
Se preincalzeste cuptorul.

Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

Intre timp, se rade branza intr-un castron si se amesteca bine cu untul, iaurtul, ceapa tocata marunt si putina sare. De la ceapa rosie, crema va capata o nuanta frumoasa de roz.

Cand cosuletele devin aurii pe margini, se scot din cuptor, se lasa la racit, apoi se vor umple cu crema de branza. Le-am decorat cu felii de castravete si ardei gras rosu.

Pentru ouale umplute:
Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute.

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare, zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi alaturi de celelalte pentru umplut.

Ouale fierte se taie in jumatati si se scobesc de galbenus intr-un castronel.
Galbenusurile se freaca cu sare, piper, 2 lingurite pline cu mustar si 2 lingurite de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem albusurile si le asezam frumos pe un platou.

Sosul il facem din: 2 lingurite de maioneza, un varf de lingurita de otet si il subtiem cu putin apa. Amestecand foarte bine cu un mini blender de mana, a devenit spumos. Turnam sosul peste oua si se decoreaza cu masline taiate.


Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cartofi cu bacon la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu bacon la cuptor

Cartofi cu bacon la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola