Alifiati drojdia proaspata / uscata cu zahar, apoi diluati cu 2- 3 linguri de lapte caldut. Lasati la dospit, la temperatura camerei.
Intr-un bol, amestecati iaurtul / sana, restul de lapte caldut in care ati dizolvat sarea, cu piperul si ouale. Adaugati apoi, pe rand, faina cernuta, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data pentru a nu se forma cocoloase.
Separat, mixati bine untul moale cu gorgonzola si adaugati la compozitia cu faina. Inglobati apoi drojdia dizolvata. La sfarsit, puneti nucile. Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia. Trebuie sa rezulte un aluat putin mai gros decat la chec (care sa curga, dar mai greu).
Turnati intr-o forma de guguluf (diametrul la partea superioara de 20 cm), unsa bine cu unt si tapetata cu faina. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt si frumos aurit.
Scoateti din cuptor, presarati deasupra pecorino / grana padano (se poate inlocui cu felii de emmentaler) si dati din nou la cuptor pentru inca 3- 5 min, pana cand branza se topeste si se rumeneste frumos.
Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliat.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii