Ceapa se taie julien, se caleste in unt, se adauga ciupercile taiate felite subtiri si kaizerul taiat cubulete. Toate aceste ingrediente se calesc putin. Cand sunt gata se condimenteaza cu sare, vegeta, piper, boia dulce si patrunjelul tocat marunt.
Dupa ce s-a racit, aceasta compozitie, se adauga oul si se omogenizeaza bine.
Roata de cascaval se scobeste bine in interior cu o lingura, lasand de jur imprejur niste pereti grosuti. Cascavalul se pune pe o foaie de aluminiu maricica (deoarece cascavalul se va imbraca in aceasta foaie de aluminiu) si se umple cu compozitia de mai sus.
Se inveleste toata roata in foaia de aluminiu si se aseaza intr-un vas cu diametru apropiat de cel al rotitei. Atentie: Pentru siguranta de a nu curge cascavalul in timpul coaceri, acesta se poate invelii in mai multe folii de aluminiu.
Se da la cuptor aproximativ o ora la foc potrivit, cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit (dar tot in folie, fara a se desface, deoarece cascavalul v-a fi moale si i se va strica forma). Dupa ce s-a racit, se poate da folia jos, doar daca s-a intarit, daca nu se pune la frigider si se da a doua zi.
Recomandat este sa stea la frigider pana a doua zi.
Se serveste ca aperitiv, taiat feliute ca de tort.
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii