Se pregateste carnea, se spala, se taie bucati ceva mai maricele. Intre timp intr-un vas mai adanc (eu am folosit unul cu margini mai scunde si nu e bine) se pune untura la topit. Se aseaza bucatile de carne in untura fierbinte si se lasa la foc mic sa se rumeneasca.
Daca este cazul se poate adauga putina sare. Se aduna cu o lingura, din cand in cand, spuma pe care o lasa carnea. Cand nu mai lasa spuma si dupa ce ati adunat-o pe toata, cand untura s-a mai limpezit putin se scoate carnea pe o farfurie si se introduc in untura, carnatii.
Se frig, intorcand din cand in cand pe ambele parti pana s-au prajit uniform. Ei vor lasa in untura o aroma de usturoi, sare si piper precum si putina culoare de la boia. Cand sant fripti destul se vor scoate si se vor aseza pe farfuria cu carne. Apoi se va reintroduce in untura bucatile de carne si sa va continua friptul. Cand sant gata (furculita intra in carne bine) se scot din untura.
Se ia un borcan mai mare (se poate pastra si in borcane mai mici) bine curatat si se aseaza in el carnea si carnatii taiati bucati mai mici.
Se pune deasupra borcanului o strecuratoare in care am pus un servetel absorbant (din cel de hartie care se foloseste la bucatarie) si se toarna uleiul prin sita. In felul asta vom avea o untura curata, fara resturile cazute si arsurile formate.
Daca ati scapat cumva prea multa sare sau daca untura e mai veche si aveti cumva impresia ca are ceva gust, e bine sa puneti in untura in timpul friptului, cateva jumatati de cartofi. Ei are darul de a absorbi eventualele gusturi neplacute precum si surplusul de sare.
Daca frigeti numai carne, untura va ramane alba, usor colorata spre maroniu, dar daca frigeti si carnati atunci untura isi va schimba
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu imi place sa coc ardei, dar mancarea cu ardei copti imi place la nebunie! Pentru Reteta de mancare de ardei copti,...
Reteta de mancare de ardei copti, cu smantanaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii