carnati in aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
carnati in aluat

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -400 g carnati(mai subtiri)
  • -100 ml ulei
  • -150 g faina
  • -100 g branza de vaci
  • -100 g unt
  • -1 cartof mare
  • -2 oua
  • -1 varf de cutit sare
  • -2 linguri chimen(poti inlocui cu cascaval ras)
  • -1 lingura unt si faina,pentru tava,(poti inlocui cu hartie de copt)

Mod de preparare

Fierbi cartoful in apa putin sarata,il cureti si-l zdrobesti bine.
Intr-un bol mai mare pasezi branza prin sita fina,apoi o amesteci cu sare,1 ou batut,untul moale(la temperatura camerei),cartoful zdrobit(rece) si faina cernuta.
Framanti un aluat care se desprinda de mana si vas(la nevoie mai adaugi putina faina) pe care il invelesti in folie transparenta si-l dai la rece(in frigider) cel putin 30 min.
Intre timp prajesti carnatii in ulei incins,ii lasi la racit si-i portionezi in bucati de 4-5 cm lungime.
Dai drumul la cuptor si pregatesti tavile.
Pe masa de lucru putin infainata ,intinzi din aluat o foaie groasa de 5 mm pe care o tai in patrate(bucatile ramase se pot refolosi).Va recomand sa tineti restul aluatului in frigider.
Asezati pe fiecare patrat cate o bucata de carnati,il imbraci in aluat prasand bine capetele sau ii dai forma de cornulet si-l asezi in tava.(lucrati cat mai repede pentru ca aluatul are tendinta sa se inmoaie la temperatura camerei)
Ungi cu ou batut si-l presari cu chimen sau cascaval ras.
Dai tava la cuptorul incins,la foc potrivit, pentru 30 min,pana se rumeneste frumos.
Se servesc calde sau reci.
Acest aluat creste frumos si ramane moale si pufos,chiar si mai multe zile.
Mie mi-au iesit 40 buc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Pui cu lamaie
Bucataras.RO

Pui cu lamaie

Va prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...

Pui cu lamaie
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura