Prepararea acestui adevarat festin regal, incepe cu o zi inainte, de cu seara.
Puneti intr-un vas termorezistent, unele langa altele, 4 felii de paine unse cu unt.
Asezati deasupra fiecareia cate 1 felie de cascaval, una de ceddar sau hochland, urmata de felia de bacon si ciuperci, optional, apoi acoperiti cu 1 felie de paine, unsa si ea cu unt.
Separat, bateti ouale ca pentru omleta, amestecati cu laptele rece si condimentati cu sare si piper, dupa gust
Turnati in vasul termorezistent peste paine; intoarceti dupa 10- 15 min sanviciurile in tava ca sa se imbibe cu lapte si feliile de paine de deasupra si dati vasul la frigider pana a doua zi (de seara pana dimineata).
Puneti tava in cuptorul incins, pentru aproximativ 1 ora, la 200 grade sau pana cand ouale se incheaga, cascavalul este topit si painea capata o tenta auriu- maronie, de paine prajita.
Cu 5- 10 min inainte de a fi gata, presarati din belsug cascaval ras peste feliile de paine si lasati la gratinat.
Serviti portionat, cat este cald, fie simplu, fie alaturi de o salata sau muratura preferata.
pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii