Aperitiv Cu Dovlecei

Complexitate
redusa
Aperitiv Cu Dovlecei

Ingrediente

  • o cutie mica de iaurt simplu (150 gr)
  • 2 cutii faina folositi ca masura, cea de la iaurt 1/2 cutie mica iaurt cu ulei de masline
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt pt tarte si aluaturi sarate si pizza / puteti folosi un praf de copt clasic, dar fara sa fie vanilat
  • parmezan ras cat doriti eu am pus 40gr /sau cascaval, branza rasa
  • 600 gr dovlecei
  • 1-2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • oregan
  • sare

Mod de preparare

Taiati dovlecelul in rondele destul de subtiri, puneti uleiul si usturoiul in tigaie, si dovlecelul taiat, rumeniti putin, apoi adaugati putina apa si inabusiti pana cand se inmoaie dovlecelul. Scoateti usturoiul, sarati si lasati sa se raceasca, sa se scurga de apa care lasa. Intre timp amestecati bine, iaurtul, ouale, uleiul, parmezanul, faina, praful de copt si adaugati sare dupa gust.

Cand dovleceii s-au racit ii uscam putin pe un servet de hartie de bucatariea€¦asa nu raman prea uzi, apoi ii introducem in compozitia de mai sus. Tineti o mica parte, de pus deasupra.

Compozitia o puneti intr-o forma rotunda cu un diam. de circa 20-24 cm. unsa cu putin unt si presarata cu faina, deasupra puneti dovleceii tinuti deoparte, preparati oregan; bagati in cuptor la o temperatura de circa 180-200 grade C, 30-40 minute ... sau pana cand vedeti ca este gata.

Puteti folosi deasemenea si o forma de chec.
In loc de dovlecei, puteti folosi si alte legume, ardei gras, ceapa, vinete, etc.
La cea cu ardei, se pun 2 ardei grasi mai mari rosii/galbeni, taiati fasii, apoi caliti ca dovleceii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie