Salata de Pui cu Telina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Salata de Pui cu Telina

Ingrediente

  • 1 piept de pui (aprox 600 grame)
  • 1 telina pentru frunze
  • 3 - 4 linguri de maioneza
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 cana mica de alune (aprox 70 - 80 grame)
  • 1 ceapa mica
  • tarhon, sare, piper
  • pentru pui: 1 frunza dafin, sare, cateva boabe piper

Mod de preparare

Fierbem pieptul de pui in apa cu sare si cateva boabe de piper. Luam spuma de cateva ori cand incepe sa fiarba, iar apoi punem frunza de dafin, ca sa ii dea putina aroma. Lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 30 - 40 de minute, apoi aruncam apa si lasam carnea sa se raceasca.

Intre timp desfacem fiecare tulpina de telina, o spalam bine si apoi o tocam. Tocam marunt si ceapa si pregatim sosul. In vasul in care vom face salata punem maioneza, zeama de lamaie, sare, piper si tarhon si le amestecam bine. Adaugam telina, ceapa, alunele si pieptul de pui tocat cubulete si omogenizam bine. Puteti adauga mai multa zeama de lamaie daca vi se pare necesar. Cand adaugati sare trebuie tinut cont daca alunele pe care le folositi sunt sarate sau nu, si cat de sarata e maioneza.

O salata foarte aromata si usor de facut!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Supa ruseasca de peste varianta express
Bucataras.RO

Supa ruseasca de peste varianta express

Reteta de fata o prepar destul de des, atunci cand sunt in criza de timp. Ea este dedicata celor care nu vor sa stea prea...

Supa ruseasca de peste varianta express
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola