Pateuri cu Ciuperci I

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu Ciuperci I

Ingrediente

  • 6 felii patrate de foetaj (15cmX15 cm) sau o foaie mare
  • umplutura de ciuperci
  • 1 ou batut cu o lingura de apa
  • seminte de susan
  • Umplutura de ciuperci:
  • 500 gr ciuperci tocate
  • o ceapa medie tocata
  • 1 catel de usturoi tocat
  • marar si patrunjel tocat
  • 3 linguri smantana lichida
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se caleste ceapa 2-3 min pana este translucenta, apoi se adauga usturoiul si apoi ciupercile. Se pune sare si piper. Se lasa sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga smantana, mararul si patrunjelul si se lasa sa scada sosul.

Am intins putin patratele de foetaj pe lung pana erau cam de 20 cm si le-am umplut cu ciuperci, apoi le-am rulat destul de strans ca sa nu ramana aer. Am uns rulourile cu ou si am presarat seminte de susan, apoi le-am taiat in felii de 2 cm. Mie mi-au iesit 30 de bucati.

Le-am bagat la cuptor la foc mediu pe gratarul cel mai de sus ca sa nu se arda, pt. 20-25 min, pana s-au umflat si aurit pe deasupra.
Se servesc reci. Se pot umple cu branza, carne tocata deja pregatita, sunca si cascaval, dupa preferinta fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola