Paste late cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 morcovi,
  • 1 fir de praz,
  • 250gr broccoli,
  • 250gr paste late,
  • 2 linguri margarina(dar nu tartinabila),
  • 1 lingura faina,
  • 300ml lapte,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri inele de ceapa verde,
  • 300gr piept de pui

Mod de preparare

Morcovii se taie fasii (juliene), prazul se taie inele iar broccoli in buchetele. Opariti legumele cca 2 min in apa cu sare apoi se trec printr-un jet de apa rece si lasati-le sa se scurga bine.

Pastele se fierb.

Intr-o tigaie mai inalta se incinge o lingura de margarina (sau mai multa,dupa preferinta). Adaugati faina si amestecati bine, sa nu ramana cocoloase. Lasati sa se caleasca putin. Amestecati laptele cu 100ml apa si se adauga peste faina, lasati sosul sa fiarba. Intre timp se adauga sare si piper(chiar delikat). Adaugati legumele oparite si lasati-le cca 4min sa se patrunda. Adaugati si inelele de ceapa verde.

Pastele se scurg. Pieptul de pui se taie fasii, se usuca putin cu un servet dupa care se caleste in margarina. Condimentati-l dupa preferinta cu sare si piper.

Carnea se amesteca cu paste si legume.
Eu nu am aparat ca sa fac poze(inca) dar este o reteta usoara si buna. Daca are cineva dorinta sa o probeze si sa-i faca poze ar fi super.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
Bucataras.RO

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Am plecat de la reteta Simonei https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-sau-cu-framantare-redusa-69694.html...

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola