Paste la Cuptor cu Sos Maggi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga de paste
  • 300 g mezel
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • margarina
  • 1 smantana mica (250 g) - optional
  • 300 g apa/lapte
  • branza
  • 2-3 oua
  • 1 plic sos Maggi (Milanese/Bolognese)

Mod de preparare

Se fierb pastele (folosesc tuburile ca se aseaza mai bine in vas). Se caleste ceapa si cand este aproape gata se adauga cateii de usturoi si apoi mezelul taiat subtire.

In vasul in care pregatiti mancarea, se pune putina margarina ca sa nu se prinda pastele. Se aseaza un rand de paste, peste care se adauga amestecul ceapa/mezel. Se rade branza si apoi sa completeaza cu restul de paste.

Se prepara sosul din plicul Maggi (eu prefer sa il fac cu lapte in loc de apa). In acest sos se poate introduce si jumatate de cutie de smantana. Se toarna sosul astfel obtinut peste pasta si apoi se mai rade branza, se bat ouale si se toarna peste compozitie.

Se da la cuptor aprox. 30 min.

Eu zic ca merita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata
Bucataras.RO

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata

   Acest tort l-am facut cu mare dragoste pentru tatal meu, pe care il cheama Constantin. Am cautat sa fie un tort...

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola