Curata crapul de solzi si maruntaie. Spala bine, sareaza si pipereaza, lasa-l peste noapte in frigider.
Scoate pestele si transeaza in felul urmator: intai de toate reteaza toate aripioarele; decupeaza capul si coada, foloseste-le la ciorba; decupeaza apoi burta crapului, foloseste-o la saramura; abia trunchiul ce ti-a ramas este bun pentru prajit.
Transeaza din el felii de 4-5 cm, tavaleste prin faina si prajeste in ulei fierbinte initial, apoi la foc mediu, pe toate cele patru parti. Este de preferat o tigaie cu pereti inalti pentru ca pestele stropeste in timp ce se prajeste. Ori folositi un "capac" sita, care lasa aburii sa iasa dar opreste stropii de ulei.
In acest timp curata cartofii si taie betigase fine pe care clateste-le in apa rece pentru a indeparta amidonul in exces. Usuca apoi betigasele de cartofi intr-un prosop de bucatarie.
Prajeste in baie de ulei f. fierbinte, in transe, pentru ca temperatura uleiului sa nu scada in momentul adaugarii cartofilor (altfel betigasele se inmoaie in loc sa devina crocante fiindca se fierb in loc sa se prajeasca).
Scoate cartofii pai pe servetele de bucatarie absorbante si in acest timp pestele se va fi patruns. Nu lasa crapul la prajit mai mult decat este nevoie fiindca se usuca: este gata cand dispare orice urma de sange in jurul oaselor ce formeaza coloana vertebrala. Cand acea parte devine alba, pestele este gata si trebuie scos.
Serveste cu mujdei ca in Delta (http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_peste/peste-cu-mujdei-ca-in-delta-7530/)
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosEste o prajitura tare buna si spornica, numai buna de pregatit de sarbatori. Se pot umple foile cu crema de vanilie, de...
Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii