Mancare de Linte Verde cu Rosii Proaspete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancare de Linte Verde cu Rosii Proaspete

Ingrediente

  • 250 g linte verde
  • o ceapa mica sau jumatate de ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii mari proaspete si bine coapte
  • 1/2 zeama de lamaie
  • sare si piper
  • optional:
  • busuioc
  • oregano
  • turmeric
  • ghimbir (eu nu am pus)

Mod de preparare

Lintea am spalat-o in cateva ape si am lasat-o in apa de cu seara.

a doua zi, am mai trecut-o print-un jet de apa si am pus-o la fiert cca. 15 minute (deoarece ea oricum mai fierbe impreuna cu sosul de rosii).

Ceapa am taiat-o foarte marunt, usturoiul l-am zdrobit, iar rosiile le-am dat pe razatoare.

Dupa ce a fiert putin, scurgem de apa si peste linte punem rosiile date pe razatoare, ceapa si usturoiul, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecam bine cu o lingura de lemn si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si punem capacul. Lasam cam 20 minute pana scade toata zeama de la rosii.

Daca va place aromat, puteti adauga putin busuoic, oregano, turmeric, ghimbir (dupa preferinte) mai lasati 2-3 minute pe foc si gata!

Pofta buna!
1. Ceapa se poate cali in 2 linguri de ulei pentru un gust mai intens;
2. Lintea o puteti lasa doar 2 ore in apa inainte de preparare;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Melcisori cu branza si Green Sugar
Bucataras.RO

Melcisori cu branza si Green Sugar

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta” Eu zic să ne răsfăţăm şi azi,adică eu ,posibilă nevastă...

Melcisori cu branza si Green Sugar
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola