Lintea am spalat-o in cateva ape si am lasat-o in apa de cu seara.
a doua zi, am mai trecut-o print-un jet de apa si am pus-o la fiert cca. 15 minute (deoarece ea oricum mai fierbe impreuna cu sosul de rosii).
Ceapa am taiat-o foarte marunt, usturoiul l-am zdrobit, iar rosiile le-am dat pe razatoare.
Dupa ce a fiert putin, scurgem de apa si peste linte punem rosiile date pe razatoare, ceapa si usturoiul, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecam bine cu o lingura de lemn si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si punem capacul. Lasam cam 20 minute pana scade toata zeama de la rosii.
Daca va place aromat, puteti adauga putin busuoic, oregano, turmeric, ghimbir (dupa preferinte) mai lasati 2-3 minute pe foc si gata!
Pofta buna!
1. Ceapa se poate cali in 2 linguri de ulei pentru un gust mai intens;
2. Lintea o puteti lasa doar 2 ore in apa inainte de preparare;
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm mai facut dar mai sofisticati, cu umplutura. Acum am fost solicitat sa-i fac simpli si fara nuca daca se poate. Mofturosii...
SfintisoriEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii