Curatam chitarcile la coada si palarie taiem pe din doua sa nu aiba viermi, deoarece sant naturale si nu de cultura iar modul greu in care se gasesc le transforma in adevarate trufe autohtone.
In apa clocotita le punem sa fiarba 15 minute din cauza fragezimii lor cu putina sare sa se mai intareasca.
Ceapa curatata si tocata marunt o calim dupa care o stingem cu o cescuta de zeama unde a fiert chitarcile, punem si foile de usturoi verde tocate fasii subtiri de preferat aceste foi sa fie mai nefacute spre a nu pierde aroma.
Se amesteca totul se omogenizeaza se gusta da sare, se ia de pe foc, se adauga mult marar si se pofteste la masa. Se poate folosi si chitarci murate numai ca trebuie sa desaram bine sa nu influenteze gustul.
Realizat ca un meniu de post putem veni cu cartofi copti in rola sobei si o crema de usturoi simpla.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosUn deliciu cu legume ! Am plecat de la reteta lui Meri ( Merisor) :...
Evantai cu legumeReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii