Mancare de legume cu orez

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Mancare de legume cu orez

Ingrediente

  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 dovlecei mici
  • 1 vanata mica
  • o mana de fasole pastai
  • 2 rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii/bulion
  • 2 lg orez
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza telina
  • 3 lg ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Mai intai, se curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa la calit. Se pune si morcovul si se lasa sa se caleasca 2-3 minute.

Intre timp, se curata dovleceii de coaja si se dau prin razatoarea cu gauri mari. Se pun peste morcovi si se adauga putina sare. Se amesteca din cand in cand, pana ce dovleceii lasa putina apa.

Fasolea pastai se curata, se spala si se rupe in bucati mai mici. Se pune peste restul de legume si se amesteca. La fel se procedeaza cu ardeii care se taie in cubulete mici. Daca este nevoie, se adauga cca 100 ml apa si se lasa sa fiarba toate la foc mediu. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Rosiile se oparesc 3-4 secunde, se decojesc apoi se taie in cubulete. Se pun peste legume si se lasa sa fiarba in continuare.

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert separat in apa cu sare. Cand este gata, se scurge si se lasa deoparte.

Vinata se spala, se curata de coaja si se taie in cubulete.

Se toarna peste legume si bulionul (sau sucul de rosii), se lasa sa dea in clocot apoi se adauga cuburile de vinete. Se mai lasa la fiert inca 15 minute (pana se inmoaie vinata) apoi se adauga orezul. Se omogenizeaza totul, se mai lasa 2-3 minute apoi se ia de pe foc. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si frunze de telina.

Se serveste calda si este perfecta pentru o zi de post!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Desert flori dulci cu gem
Bucataras.RO

Desert flori dulci cu gem

,, aluaturi de casa,, Retetă preluată de la Reghina Cebotari, doar că am schimbat forma iniţială cu una de flori.  

Desert flori dulci cu gem
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!