Frigarui de 1 mai

Complexitate
redusa
Frigarui de 1 mai

Ingrediente

  • 5-6 pulpe pui partea superioara
  • 400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc)
  • 2 ardei grasi (rosii, galbeni, verzi, de care dispuneti)
  • 5-6 bucati ceapa
  • slanina afumata
  • sare piper macinat
  • delikat (optional)
  • ulei
  • tepuse de lemn pentru carne

Mod de preparare

Pulpele de pui trebuie sa fie mai maruntele. Se dezoseaza (vezi la mici secrete cum dezosam pulpa de pui) si se pun deoparte.

Pieptul de porc se portioneaza in cuburi potrivite, la fel si slanina. Se pune intr-un vas circa 150 ml ulei (dar cantitatea de ulei folosit depinde de cantitatile de carne si restul ingredientelor) punem sare, delikat si piper din abundenta (eu la cantitatea descrisa am pus aproximativ 1/2 lingura supa sare, 2 linguri supa delikat si 1 lingurita cu varf piper macinat).

Curatam ardeii si ceapa. Ii spalam sub jet de apa si ii portionam (ceapa taiem felii mai groase, eu am taiat-o in 4). Amestecam uleiul cu condimentele amintite mai sus si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne, slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele (daca nu e suficient ulei mai adaugam), acoperim vasul si il dam la rece pentru 3-4 ore.

Dupa ce am lasat carnita, slanina, impreuna cu ceapa si ardeii la odihna in bait incepem sa tragem totul pe tepusele de lemn. Incepem cu carnita de pui (pliem pulpa in doua sa fie mai grosuta), punem o buc de slanina, ardei, ceapa, carne de porc, iar slanina. . . Ordinea o stabiliti in functie de preferinta fiecaruia.
Asezati frigaruile pe gratarul incins unde le veti lasa pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza
Bucataras.RO

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

Ei o nouă lună, o nouă provocare. Draga de @GinaBradea, m-a surprins din nou plăcut. M-a invitat să particip la o ...

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola