Rulouri cu Bezea

Complexitate
redusa
Rulouri cu Bezea

Ingrediente

  • 18 rulouri de patiserie (reteta mai jos)
  • 2 albusuri de ou
  • zahar dupa gust (aprox 250 gr)
  • 400 gr capsuni
  • 2-3 linguri de rom
  • 1 plic de gelatina (7 grame)

Mod de preparare

Reteta de rulouri de patiserie o gasiti aici.

Se curata de codite, se spala bine de tot de impuritati si se taie in bucati mai mici, capsunile si se acopera cu 200 zahar. Se lasa la frigider peste noapte (sau cat preferati). a doua zi se pune in vas, se adauga albusurile si cu ajutorul mixerului se incepe baterea spumei. Cand a inceput sa se faca spuma se adauga romul si se continua baterea.

Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece si separat, intr-un vas, punem o lingura de apa si cele 50 de grame de zahar ramase. Punem la foc si incalzim pana zaharul e complet topit, luam de pe foc, adaugam gelatina topita si amestecam bine pentru omogenizare. Apoi incetul cu incetul, in fir, ca uleiul la maioneza, se adauga peste spuma de capsuni continuand baterea mereu.

Cand spume e gata se lasa la frigider pentru cateva minute, ea se va inchega foarte repede si gelatina nu va permite spumei sa lase zeama.

Se pregateste un pos cu dui, se umple cu bezeaua obtinuta si se trece la umplerea rolurilor de patiserie. Umplerea se face prin ambele capete (asta in cazul in care avem cilindrii de aluat, in cazul conurilor, umplerea se face doar prin partea care ne permite).

Se aseaza pe platou, se pudreaza cu zahar praf si se serveste cu placere .... sunt divine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

A fost atat de buna ciorbita asta!V-o recomand cu drag

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola