Prajitura Lamaita cu Miere de Albine si Glazura de Ciocolata Alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Lamaita cu Miere de Albine si Glazura de Ciocolata Alba

Ingrediente

  • pentru foi;
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de lapte
  • o cana de zahar
  • 3 linguri miere de albine
  • o lingurita de bicarbonat alimentar
  • 2 oua
  • aprox 500 g faina
  • o limgurita scortisoara macinata
  • pentru crema;
  • o cana de lapte
  • o cana de zahar
  • 6 linguri gris
  • 200 g unt
  • o fiola esenta de lamaie
  • o lamaie
  • decor;
  • 200 g ciocolata alba+2 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote se adauga mierea, bicarbonatul si amesteci bine. Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire, amestecand in continuu. Adaugi scortisoara si faina amestecand cu o lingura, la inceput apoi se framanta bine cu mana pana obtinem un aluat vartos.
2. Se imparte aluatul in 4 bucati. Se intind foi de marimea unei tavi (25/35). Pe dosul tavii presarat cu faina se coace fiecare foaie cca 7 minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
3. Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba pana se ingroasa bine, amestecand continuu. Dam la o parte de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca apoi adaugam untul taiat cubulete, mixand la viteza maxima pana ce obtinem o crema care si-a dublat volumul. Se adauga si esenta si sucul de la o lamaie.
4. Se umplu foile cu crema si se lasa de seara pana a 2 a zi cand se glazureaza cu Ciocolata alba topita la bain marin impreuna cu lingurile de lapte
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
3
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Salata de fasole verde cu salam si iaurt
Bucataras.RO

Salata de fasole verde cu salam si iaurt

 Aceasta salata proaspata a avut un mare succes la copii colegelor mele . Am folosit in loc de maioneza, iaurt grecesc....

Salata de fasole verde cu salam si iaurt
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!