Prajitura cu jeleu de fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu jeleu de fructe

Ingrediente

  • (forma de tort cu diametrul de 20 cm)
  • blat;200 g biscuiti maruntiti fin
  • 100 g unt sau margarina moale
  • o mana de miez de nuca marutit
  • umplutura;200 g smantana,2
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jelul de caise;
  • 250 ml nectar de caise
  • un plic de gelle-tort(10 g)
  • jeleul de kiwi;
  • 5-6 kiwi coapte,u
  • n plic de tort -gelle
  • jeleul de mure
  • 6-7 linguri de dulceata de mure
  • un plic de gelle-tort

Mod de preparare

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila.
Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt,apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da la rece o ora.
Se prepara jeleul de caise amestecand bine parful de gelle tort cu nectarul apoi dam in clocot totul,amestecand continuu.Se toarna fierbinte deasupra cremei de branza.Se da la rece 15 minute.
Se curata fructele de kiwi de coaja apoi se dau la blender pana se fac un piure fin.La fel se procedeaza cu praful de tort-gelle care se amesteca cu piureul de kiwi,pe foc pana incepe sa clocotesca.Se toarna fierbinte peste jeleul de caise si se da la rece 15 minute.
Se amesteca dulceata de mure cu 100 ml apa rece apoi se scurge prin sita fina.Sucul obtinut se amesteca cu praful de tort-gelle,se da in clocot.Murele ramase in sita se repartizeaza uniform pe toata suprafata jeleului de kiwi apoi se toarna sucul fierbinte si se da la rece cel putin 15 minute.
Dupa cca 2 ore de stat la rece se desface marginea formei si se poate portiona prajiturii.De prefgerat este sa stea de seara pana a 2 a zi
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura La Metru
2
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Cozonac Pufos
4
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Chec Aperitiv cu Ou
5
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Parteneri
Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata
Bucataras.RO

Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata

Ne place mâncarea de mazăre și o prepar destul de des, dar încerc de fiecare dată să aduc ceva nou la ea, fie...

Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola