Blat: Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul. Se adauga apoi cele 10 linguri de ulei si praful de sare. Dupa ce uleiul a fost incorporat, se adauga laptele rece, praful de copt, faina si cacaoa. Daca vreti ca blatul sa fie si mai inchis la culoare, puteti adauga mai multe linguri de cacao. Eu zic ca o lingura e suficienta. Dupa ce s-a amestecat si cacaoa, se mai adauga cele doua pliculete de zahar vanilat si se pune deoparte sa se odihneasca.
Crema: Intr-un alt bol, tot la fel de incapator, branza se freaca cu ouale.
Se amesteca bine, iar apoi se adauga faina si grisul.
Se pun si cele 4 linguri de zahar, zaharul vanilat si praful de copt.
Coaja de lamaie ramane ultima pe lista de adaugat. Gustati branza pentru a va asigura ca are gustul care va place. De exemplu, eu am fost nevoita sa mai adaug zahar pentru ca nu mi s-a parut dulce.
Tava se acopera cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitia maro. O sa para foarte putina, dar o sa creasca atunci cand o bagati la cuptor.
Peste ea, se pune toata crema de branza.
Se toarna apoi cealalta "foaie" maro. Cu o lingura sau un cutit, intindeti blatul maro astfel incat sa acopere branza.
Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40-45 de minute. Eventual dupa 40 de minute, o incercati cu scobitoarea.
Se taie cubulete si se pudreaza cu zahar dupa ce se lasa putin sa se raceasca.
In compozitia de branza se mai poate adauga si coaja de portocala sau stafide.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii