Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceață de căpșuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceață de căpșuni

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceață de căpșuni
  • • Branza proaspata (de vaci) – 350 g
  • • Faina de cozonac – 240 g
  • • Ou – 1 buc
  • • Zahar – 80 g
  • • Praf de copt – 1 pliculet
  • • Coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • • Apa de trandafiri – 2 lingurite
  • • Zahar vanilat bourbon – 2 pliculete
  • • Smantana grasa – 200 g
  • • Ulei de floarea soarelui – 400 ml – 500 ml
  • Pentru dulceata:
  • • Cidru – 100 ml
  • • Capsuni – 200 g
  • • Scortisoara baton – 1 buc
  • • Anason stelat – 1 buc
  • • Cuisoare – 3-4 buc
  • • Gellfix – 1/4 plic
  • • Zeama de lamaie – 3 linguri
  • • Zahar gelifiant – 80 g

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceață de căpșuni

Mod de preparare:
• Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore;
• Montati vasul de inox al aparatului Ankarsrum, atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului;
• Adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon;
• Porniti aparatul pe viteza mica;
• Intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt;
• Adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox al aparatului Ankarsrum;
• Lasati la framantat cca 8-10 min;
• Intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele;
• Taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici);
• In momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic;
• Dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min;
• Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o in frigider;
• Intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau;
• Incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta;
• Prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti);
• Scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces;
• Montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni;
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu cirese
4
Dulciuri

Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!