Se pune laptele la fiert cu vanilia. Separat se bat albusurile cu 100 g zahar pana se face spuma deasa si tare. Dupa ce laptele a dat in clocot se lasa focul mai mic incat clocotele sa fie mai potopite.
Cu o lingura de masa muiata in apa rece se ia albus, se netezeste suprafata si se impinge usor in lapte. Nu se pun mai mult de 4-5 bulgarasi ca sa aiba unde sa fiarba. Se tin un minut pe fiecare parte, se scot cu o lingura cu gauri si se aseaza pe platou.
Cand tot albusul este fiert se freaca galbanusurile cu restul de zahar si se toarna putin cate putin laptele strecurat amestecand bine. Se pune din nou la foc moale, amestecand mereu sa nu se prinda, pana se leaga crema ca o smantana.
Dupa ce crema este gata, se lasa sa se racoreasca, se incorporeaza romul si se toarna in vasul care va fi servit la masa; deasupra se pun bulgarasi de albus.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorIntr-o zi mirosea atat de frumos la cumnata mea in bucatarie a rosii umplute asa ca am rugat-o sa imi dea reteta. Eu am mai...
Rosii umplute de post• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii