Cheesecake la Rece

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cheesecake la Rece

Ingrediente

  • 150 g biscuiti cu crema
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 lg lapte
  • 400 g crema de branza
  • 60 g zahar pudra vanilat
  • 1 lg lichior de menta
  • 2 lg razatura ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • gem de visine
  • 2-3 lg apa
  • 1 lg amidon alimentar

Mod de preparare

Biscuitii cu crema se zdrobesc marunt. Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele (daca mai trebuie se mai adauga 1-2 lg lapte), se omogenizeaza si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna peste biscuiti si se amesteca bine.

Se ia o forma de tort, se tapeteaza cu folie alimentara in interior, inclusiv peretii si se rastoarna amestecul de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine biscuitii si se da tava la rece, timp in care pregatim umplutura.

Crema de branza se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga pe rand lichiorul de menta si razatura de ciocolata. Intre timp se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic. Frisca se bate bine. Gelatina se incalzeste putin pe foc pana se dizolva granulele si se toarna peste crema de branza. Se omogenizeaza apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor pana se incorporeaza toata frisca.

Se scoate forma din frigider si se toarna umplutura, se niveleaza si se da din nou la rece.

Gemul de visine se pune pe foc impreuna cu 3 lg apa sa dea 2-3 clocote. Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste gem, amestecandu-se pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se toarna peste umplutura, se niveleaza si se da la rece din nou pentru a se inchega. Se scoate pe un platou ajutandu-ne de folia alimentara dupa care se poate servi.

Pofta buna!
Se poate inlocui gemul cu capsuni proaspete (ca tot e sezonul lor), adaugand zahar dupa gust si respectand restul pasilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura La Metru
2
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Cozonac Pufos
4
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Chec Aperitiv cu Ou
5
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Parteneri
Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Bucataras.RO

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"

foto credit Tudor Raiciu

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola