Dulceaţă de căpșuni reţetă. Curatam capsunile, le spalam si in vasul in care pregatim dulceata punem un strat de capsuni unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele, ultimul strat va fi de zahar.
Lasam asa vasul vreo 2-3 ore apoi il punem la foc mediu sa fiarba.
Eu de exemplu nu pun mai mult de doua kg de capsuni in vas deoarece doresc ca acestea sa ramana intregi. Cand credem ca este gata, facem proba astfel:punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si daca dupa racire ea se prelinge mai greu inseamna ca este gata.
La sfarsit dupa ce inchidem aragazul punem si pliculetul de sare de lamaie si apoi luam spuma.
In borcanele spalate si uscate foarte bine turnam dulceata de caspuni fierbinte, punem capacul si infiletam bine apoi punem borcanele cu gura in jos. Astfel in interiorul borcanului se formeaza un vid ceea ce va duce la pastrarea in stare foarte buna a dulcetii.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunSaratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...
Saratele cu branza sarata - gustarea perfectaAveam niste albusuri prin congelator si am zis sa le folosesc ca sa mai fac ordine pe acolo. Cum am vazut la Vladimir rulada...
Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii