Cum Pastram Lamaile Timp Indelungat

Complexitate
redusa
Cum Pastram Lamaile Timp Indelungat

Ingrediente

  • 8 lamai (mai multe daca doriti)
  • 3-4 linguri de zahar (la cele 8 lamai, mai mult daca mariti nr lor)
  • tava de facut gheata
  • folie alimentara si de aluminiu
  • borcan

Mod de preparare

Lamaile se aleg din cele cu coaja tare pentru a se putea rade bine. Se spala bine de tot, se dau pe razatoare. Coaja rezultata se amesteca cu zaharul prevazut si se pune in borcan. Se pastreaza la frigider.

De cate ori aveti nevoie la o prajitura/cozonac, de coaja de la lamaie o aveti deja gata pregatita.

Lamaile, dupa decojire (rase) se scufunda pentru cateva secunde in apa clocotita (urmand procedeul asta, se poate scoate mult mai mult suc din lamaie) dupa care se pun la storcatorul de citrice.

Se elimina eventualele seminte si apoi, cu o lingura, umplem prima despartitura din tavita de facut gheata. Punem cu lingura pentru a vedea exact cat lichid intra intr-o despartitura ... in felul asta stim cat folosim la prajitura. Umplem cate despartituri vrem (nu se pune sucul pana sus pentru ca la inghetare el isi mareste volumul) se acopera cu film alimentar si apoi cu folie de aluminiu, se eticheteaza si se pune la congelator.

La folosire, se scoate un cub de suc de lamaie se lasa pe masa la decongelat sau se pune in microunde pentru cateva secunde

Asa cum am spus, se poate folosi la prajituri sau, in zilele fierbinti de vara, la prepararea limonadei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

De mult astept sa apara capsunile de mai ca sa pot face aceasta tarta! Va invit sa o incercati! PS: o sa aveti aprecieri!!;)

Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola