Strudel cu dovlecel

Complexitate
redusa
Strudel cu dovlecel

Ingrediente

  • Ingrediente pt 2 persoane:
  • aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri de apa calda
  • 1 praf de sare
  • umplutura :
  • 2 dovlecei ( cam 15cm lungime)
  • sare, piper si nucsoara

Mod de preparare

Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se pune o oala / cratita pe foc asa fara nimic in ea numai sa se incalzesca. Cind e calda se aseaza cu fundul in sus ( ca o cupola ) peste coca . Si se acopera cu un prosop e bucatarie sa stea calda..

Dupa 30 min -1 ora am impartit coca in 4 si am intins cu sucitorul 4 foi subtiri "sa poti citi ziarul prin ele " asa zica bunica mea ... evident m-am folosit de faina cu care am pudrat masa si sucitorul ca sa nu se lipeasca foaia.

Separat am ras 2 dovlecei pe razatoarea mai mare, am pus sare , piper si nucsoara praf cit un virf de cutit si 1 lingura de faina , am amestecat bine .

Am uns cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de strudel, am intins dovlecelul ras lasind o margine de 2 cm de foaie fara umplutura si l-am rulat ca pe clatite si le-am facut cu virful cutitului citeva crestaturi , mergea si cu foarfeca de bucatarie din loc in loc ca sa iasa aburul ... Am asezat sulurile de strudel pe tava cu hirtie de copt si am uns fiecare strudel cu ulei . La cuptor la foc maricel pina cind au evenit aurii ...
pt cine nu vrea sa faca foaia .. recomand foaia de placinta ( ca aia greceasca , turceasca , bulgareasca, romaneasca de la "piine", sau phylo .. cum ii mai zice pe aici ) si daca vreti sa puneti mai multe straturi de foaie ( nu mai mult de 3 ... pt un strudel ) nu uitati sa ungeti foile intre ele cu ulei ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tort cu mousse de ciocolata
Bucataras.RO

Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola