Gogosi Pripite Din Branzeturi

Complexitate
redusa
Gogosi Pripite Din Branzeturi

Ingrediente

  • -100 g cascaval ras
  • -100 g telemea rasa
  • -100 g branza de vaci
  • -2 oua mari
  • -50 g faina
  • -marar verde
  • tocat
  • -1/2 l ulei pentru prajit

Mod de preparare

Amestecati pana la omogenizare toate tipurile de branzeturi. Adaugati ouale intregi, faina, mararul tocat, amestecati - compozitia obtinuta trebuie sa fie mai consistenta, ca sa se poata modela. La nevoie, puteti sa adaugati putin gris.

Luati din compozitie cate 1 lingura cu varf si modelati-o sub forma de sul cu o grosime de aproximativ 2 cm, pe masa de lucru infainata sau pe o foaie de naylon presarata cu faina. Din sul modelati bile, pe care le treceti prin faina. Pregatiti-le astfel pe toate si lasati-le pe masa de lucru.

Infierbantati intr-o cratita de 1 l uleiul si faceti proba de temperatura, astfel: puneti in uleiul incins o bucatica din compozitie, cat un bob de porumb. Daca acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, se pot pune gogosile.

Asezati cu grija, in uleiul incins gogosile, unele langa altele, neinghesuite, deoarece cresc la copt. Lasati sa sep rajeasca pe o parte, apoi intoarceti-le sa se rumeneasca frumos de jur-imprejur. Scoateti-le cu o spumiera pe servetele absorbante.

Serviti-le fierbinti, ca aperitiv.
Nu se sfarma la prajit.
Sunt foarte fragede.
Se pot reincalzi la bain-marie sau in cuptorul incins, intr-un vas acoperit, timp de 10 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola