Marinata pentru Vanat

Complexitate
redusa
Marinata pentru Vanat

Ingrediente

  • Pentru 1 kg carne:
  • Marinata se prepara din:
  • -200 ml apa
  • -200 ml vin rosu sec (demisec)
  • -5 linguri otet de vin
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 felie de telina, radacina (de grosimea degetului mic)
  • -5-6 catei de usturoi
  • -1 foaie de dafin
  • -1 fir de cimbru
  • -5 boabe de piper negru
  • -20 g sare
  • Pentru 1 l de bait se folosesc:
  • -300 ml otet
  • -200 ml vin
  • -500 ml apa
  • -10 boabe de piper
  • -2 foi de dafin
  • -1 morcov mai mare
  • -1 telina mica
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 creanga de cimbru
  • -sare

Mod de preparare

Zarzavatul se taie felii(rondele) si se pune la fiert in apa cu usturoiul curatat si intreg si cu restul de mirodenii.
Dupa ce a fiert cateva clocote, se adauga vinul, otetul si sarea si se mai lasa putin pe foc.

Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.
El isi va lasa aroma in timp ce se marineaza carnea.
Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste carnea de vanat.
Baitul trebuie sa aiba un gust acrisor.

Se lasa la marinat cel putin 24 ore. Recomandat este 2-3 zile.
Daca carnea nu este complet acoperita cu lichid se va pune o greutate sa o tina scufundata (si daca nici asa nu ajunge toata carnea in lichid, ori se mai pregateste o portie de bait, ori se intoarce carnea mereu, astfel ca sa stea toata carnea in bait. Eu as opta pentru prepararea inca unei portii de bait)

Cantitatea de bait depinde de marimea vanatului.
Vasul trebuie tinut la o temperetura potrivita, temperatura scazuta impiedica marinarea vanatului.

Timpul de marinare depinde de felul vanatului.
Caprioara se tine 8 zile, iepurele, 2-3 zile.

Iepurele se poate prepara si proaspat (atunci vanat si urmeaza sa fie pregatit)
In acest caz, dupa ce a fost curatat, se taie in bucati si se lasa 2-3 ore acoperit cu otet indoit cu apa.
Si-n acest caz este la fel de bun ca cel marinat.
Vanatul se marineaza in vase de lemn sau smaltuite.

Baitul, in afara de faptul ca indeparteaza mirosul si gustul specific de vanat, fragazeste carnea, care la vanat este fibroasa, atoasa, tare, cu o altfel de textura, etc si datorita mirodeniilor, ea capata un gust placut si picant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie