Se curata de coaja vanata si dovlecelul. Se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se pun la scurs pe un blat din lemn.
Intre timp se pregateste sosul maioneza, astfel: se pune in blender oul intreg si mustarul. Se amesteca timp de 1 minut. Fara sa opriti aparatul, turnati uleiul odata iar dupa 2 minute si iaurtul. Mai amestecati 1 minut si veti obtine un sos maioneza gros, afanat, delicios si cu putine calorii! ! !
Presati cu ajutorul degetelor legumele rase. Amestecati parti egale de vinete si dovlecei astfel pregatiti, adaugati ceapa tocata marunt sau usturoi bine maruntit si apoi sosul maioneza. Omogenizati. Adaugati sare si piper alb macinat, dupa gust.
Scurgeti foarte bine legumele rase. Sucul lor este amar iar salata va avea un gust aspru. Daca tineti cont de acesta recomandare, salata va avea acelasi gust cu care v-ati obisnuit deja, iar toate vitaminele nu vor fi distruse in timpul coacerii pe flacara.
Sosul maioneza astfel pregatit este deosebit de savuros si cel mai important are putine calorii. Daca nu sunteti la dieta puteti folosi smantana in locul iaurtului sau puteti sa dublati cantitatea de ulei si-atunci obtineti o maioneza tare.
Se poate servi pe felii de paine neagra sau in cosulete facute din rosii.
POFTA BUNA!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO reteta ce mi-a rămas pe retina, de pe@Leckerschmecker. Bineînțeles că am adus câteva adăugiri a la...
Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarbaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii